Unieke aanpak

Truus Dekkers, een kunstzinnige coach

Als tuindersdochter vond ik het als kind heel leuk om mee te werken op mijn vaders tuinderij. Het was dan ook logisch om te gaan studeren aan de Wageningen University en tuinbouw was mijn eerste liefde. Dat veranderde snel toen ik in Wageningen studeerde. Via het vak voorlichtingskunde kwam ik terecht bij gesprekstrainingen en tenslotte werd coachen mijn tweede liefde.

In 1991 startte ik met mijn bedrijf Dekkers Development. Ik ontwikkelde vervolgens mijn eigen Leiderschapsmodel over het schakelen tussen harde en zachte kwaliteiten in je werk. De Leiderschapstest en mijn boek Succesvol Coachend Leidinggeven kwamen hier vanzelfsprekend uit voort. Ik kan niet anders dan mijn eigen pad ontwikkelen, waarbij het persoonlijke en het werk voor mij vaak samenvallen. Mijn visie over groeien en ontwikkelen draag ik heel graag over.

Ik hou van creëren, zoals met beeldhouwen. Ik wil mensen inspireren in hun persoonlijke groei met coachen. Mensen die zich in hun werk willen ontwikkelen en succesvol willen zijn, help ik door op vele manieren een veilige setting voor ze te creëren. Hen het extra zetje te geven en te raken. Ik hou ook van het omgaan met de emoties die daarbij komen kijken en het verbinden van mensen met zichzelf en hun werk. In mijn coaching help ik jou en je leidinggevende hun samenwerking te verbeteren, zodat de kwaliteiten van jou zich optimaal kunnen ontplooien.

Mijn kracht is het coachen en inspireren van managers, teamleiders, directeuren, projectleiders, adviseurs en ondernemers om hun leiderschap succesvol neer te zetten. Naast mijn bedrijf zijn kunst en sport mijn andere passies. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om prachtige beelden te maken die mij en andere mensen inspireren.

Voelen door doen

Niet alleen praten is voldoende voor resultaten bij het ontwikkelen van leiderschap. Voelen door doen gebeurt door simulaties, het concreet oefenen van werksituaties, en body language oefeningen. Feedback maakt je wakker en inspireert. Door je te coachen naar je kern, je wezen, leggen we de mogelijkheid voor diepgaande verbeteringen open. Je krijgt opdrachten tot oefenen in de praktijk na de sessie.

Visie op jouw succes
In mijn aanpak staat de ontwikkeling van leiderschap van managers en professionals en hun teams voorop. Mensen ontwikkelen verschillende kwaliteiten en laten andere onbenut of minder ontwikkeld. Effectiever en succesvoller is óók deze nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen en meer balans tussen harde en zachte kwaliteiten te krijgen. Het einddoel is dat een manager in iedere situatie beide kwaliteiten kan aanspreken om succesvol te zijn. Gemakkelijk kan schakelen tussen hard en zacht. Daar waar iemand rationele beslissingen weet te nemen, kan een meer gevoelsmatige aanpak in andere situaties meer succesvol zijn. Welke nieuwe kwaliteiten wil jij in de vingers krijgen?

Zingeving
Wat zijn je talenten en hoe zet je die neer op je werk? Wie ben je? Wat is mijn werk? Wat wil je bereiken? Wat is de bestemming van je leven? Wat is de rol van een crisis in je leven? Deze zingevingsvragen of spirituele vragen spelen bij elke coachingstraject een meer of minder grote rol. Om zingeving handen en voeten te geven is je ontwikkelen belangrijk.

Hieronder zie je mijn leiderschapsmodel dat ik in 1993 heb ontwikkeld. Sindsdien heb ik honderden mensen succesvol gecoacht hiermee. Ze hebben meer balans tussen hun harde en zachte kwaliteiten gekregen. Ze zijn veel effectiever en succesvoller geworden. Hebben betere keuzes gemaakt en hebben een sprong in hun leidinggeven gezet. Een voorbeeld: ben je een leidinggevende met teveel daadkracht en zit je dat soms in de weg? Dan haal je het teveel aan daadkracht eraf door langzamer en minder hard te gaan praten. Je ontwikkelt vervolgens meer soepelheid in je praten, zodat jij je medewerkers meer ruimte geeft in je gesprekken én jij meer tot hen doordringt.